ДРЖИ ВАС СИТИМ ДУГО
ВОЈНИЧКИ ПАСУЉ по рецепту Милана Калинића - Овај оброк РЕГУЛИШЕ ПРОБАВУ, помаже и ДИЈАБЕТИЧАРИМА
Рецепт Милана Калинића за пасуљ ћете одмах испробати
Пасуљ је једна од најпопуларнијих супернамирница на свету и то са добрим разлогом. Ово поврће садржи многобројне важне материје, које су кључне за људско здравље и одличне у борби против многих болести. Заиста је много разлога да пасуљ укључите у свој јеловник.
Водитељ Милан Калинић, осим што је вансеријски глумац и комичар, показао је и доказао да се одлично сналази и у кецељи.
Наиме, глумац је био учесник хуманитарне емисије „На вечери код“, где је демонстрирао како се припрема рецепт за пасуљ, онај прави, старински.
– Ја сам одувек волео пасуљ, а ко је био у војсци зна о чему причам. У војсци сам увек био гладан, а кад дође пасуљ, као прво добијеш га пуно, на пасуљу се не штеди - рекао је Милан.
Састојци:
- шарени пасуљ
- сува ребра
- црни лук
- шаргарепа
- бели лук
- црвена паприка, мешавина зачина
Припрема:
Добро опрати ребра и пасуљ, прокувати у две, три воде, процедити, а потом кувати.
Када је пасуљ на пола кувања, додати му сецкан црни лук, бели лук и шаргарепу.
Све то после два сата кувања посолити, зачинити мешавином зачина и запржити.
Запршка:
У врело уље додати кашику брашна и пола кашике црвене, слатке, млевене паприке.
Пропржити неколико секунди, а затим у то додати шољицу хладне воде.
Када прокључа, сипати запршку у пасуљ који кључа, а потом га кувати још неколико минута.
Пасуљ је пун влакана и добар је за пробаву, споро се вари, садржи мало калорија, а стабилизује шећер у крви па је одличан за дијабетичаре.