КАО ДА СУ МРСНЕ, А НИСУ - Преукусне посне пљескавице, ево како да направите главно јело за час
Ништа лакше, а укус је предобар. Сервирајте уз кромпир пире или било које друго поврће.
За све који посте ево једног згодног рецепта за пљескавице од соје.
Састојци:
- 150 грама сојиних љуспица
- по потреби брашна
- 1 средњи кромпир
- 1/2 саргарепе
- по укусу (со,вегета,бибер..)
- 2 криске средине хлеба танко сеченог
Ставите сојине љуспице у блендер, додајте један кромпир и пола шаргарепе, додајте и средину хлеба коју сте предходно поквасили и исцедили у руци. Додајте и зачине. Укљуците блендер да се фино самеље.
Масу ставите у вецу пластичну ванглицу и додајте брасно док не добијете смесу као за пљескавице.
Брасњавим рукама обликујте пљеске и прзите на уљу док добро не порумене. На тањир ставите убрус, ред пљескавица, опет убрус за сваки нови ред пљескавица да се упије масноћа, затим прекријте пластичном фолијом.
Послуживање
Када се мало прохладе извадити из фолије, служити уз пире (посни или мрсни уколико не постите), кромпир салату или уз додатак сока од лимуна.