Рецепт за МИМОЗА САЛАТУ - Предјело које је обавезно на свакој славској трпези, преукусно, слаже се уз печење
Веома декоративна салата, са пуно добрих укуса који се употпуњују.
Празници стижу и уколико сте спремни да трпезу обогатите још једном салатом поред руске, ево рецепта за једако популарну мимоза салату.
Ево шта вам је потребно од састојака и како се припрема.
Састојци:
- 6 ком кромпира средње велицине
- 6 ком јаја
- 350 гр саламе (по избору)
- 350 гр сира (по избору,погодног за рендање)
- 400 мл киселе павлаке
- 300 мл мајонеза
- со, бибер по укусу
Скувати кромпир (без љуске) и тврдо обарити јаја. Пустити да се добро охладе, како би се лакше рендали.
Док се кромпир и јаја хладе, миксером сјединити мајонез и павлаку уз додатак соли и бибера по укусу ( не претеривати).
Поцети "слагање" салате у посуди:
На дно нарендати 1/2 колицине кромпира, благо прстима поравнати да се равномерно прекрије цело дно чиније.
Посолити и побиберити.
Премазати са 1/4 умуценог фила.
Преко тога рендати 1/2 саламе, па 3 кувана јаја и 1/2 сира. Благо поравнати и премазати 1/4 фила.
Изрендати остатак кромпира, посолити и побиберити. Премазати 1/4 фила.
Поновити саламу, јаја и остатак фила и на крају ситно нарендати остатак сира.
Украсити по зељи.