Запечени КРОМПИР са ароматичним зачинима по рецепту Сузане Јовановић - Овако припремљен буде савршено хрскав и сочан у исто време
Идеалан рецепт за ручак уз неку салату, а можете га послужити и као прилог уз месо.
Нема особе која не воли кромпир на било који начин да га припремите, а овај рецепт ћете увек припремати.
Реч је о печеном, ароматичном кромпиру по рецепту певачице Сузане Јовановић.
Рецепт за печени кромпир
Килограм кромпира, негде око 7, 8 комада средње величине ставите у врелу воду да се прокувају 10 минута максимално, затим их извадите када су можда тек до пола кувани.
Овако скуване кромпире, целе, положите у плех који сте подмазали са две кашике масти. Ставите га да се пече још 40 минута на 200 степени.
Након овога га извадите када благо порумени и благо виљушком га изгњечите, али не да се скроз разједини већ да се сваки комад мало раздвоји како би попримио ароме зачина који следе.
У једну посуду помешајте 4 кашике маслиновог уља, изгњечена 3 чена белог лука, пола кашике рузамрина, пола кашике босиљка, мало соли и кашику сирћета.
Сваки кромпир премажите обилно са овом масом и додајте на врх сваког кашићицу маслаца. Све вратите у рерну на још 15 минута.