Recept za MIMOZA SALATU - Predjelo koje je obavezno na svakoj slavskoj trpezi, preukusno, slaže se uz pečenje
Veoma dekorativna salata, sa puno dobrih ukusa koji se upotpunjuju.
Praznici stižu i ukoliko ste spremni da trpezu obogatite još jednom salatom pored ruske, evo recepta za jedako popularnu mimoza salatu.
Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se priprema.
Sastojci:
- 6 kom krompira srednje velicine
- 6 kom jaja
- 350 gr salame (po izboru)
- 350 gr sira (po izboru,pogodnog za rendanje)
- 400 ml kisele pavlake
- 300 ml majoneza
- so, biber po ukusu
Skuvati krompir (bez ljuske) i tvrdo obariti jaja. Pustiti da se dobro ohlade, kako bi se lakše rendali.
Dok se krompir i jaja hlade, mikserom sjediniti majonez i pavlaku uz dodatak soli i bibera po ukusu ( ne preterivati).
Poceti "slaganje" salate u posudi:
Na dno narendati 1/2 kolicine krompira, blago prstima poravnati da se ravnomerno prekrije celo dno činije.
Posoliti i pobiberiti.
Premazati sa 1/4 umucenog fila.
Preko toga rendati 1/2 salame, pa 3 kuvana jaja i 1/2 sira. Blago poravnati i premazati 1/4 fila.
Izrendati ostatak krompira, posoliti i pobiberiti. Premazati 1/4 fila.
Ponoviti salamu, jaja i ostatak fila i na kraju sitno narendati ostatak sira.
Ukrasiti po zelji.