KAO DA SU MRSNE, A NISU - Preukusne posne pljeskavice, evo kako da napravite glavno jelo za čas
Ništa lakše, a ukus je predobar. Servirajte uz krompir pire ili bilo koje drugo povrće.
Za sve koji poste evo jednog zgodnog recepta za pljeskavice od soje.
Sastojci:
- 150 grama sojinih ljuspica
- po potrebi brašna
- 1 srednji krompir
- 1/2 sargarepe
- po ukusu (so,vegeta,biber..)
- 2 kriske sredine hleba tanko sečenog
Stavite sojine ljuspice u blender, dodajte jedan krompir i pola šargarepe, dodajte i sredinu hleba koju ste predhodno pokvasili i iscedili u ruci. Dodajte i začine. Ukljucite blender da se fino samelje.
Masu stavite u vecu plastičnu vanglicu i dodajte brasno dok ne dobijete smesu kao za pljeskavice.
Brasnjavim rukama oblikujte pljeske i przite na ulju dok dobro ne porumene. Na tanjir stavite ubrus, red pljeskavica, opet ubrus za svaki novi red pljeskavica da se upije masnoća, zatim prekrijte plastičnom folijom.
Posluživanje
Kada se malo prohlade izvaditi iz folije, služiti uz pire (posni ili mrsni ukoliko ne postite), krompir salatu ili uz dodatak soka od limuna.