ПОГОРШАВА СИТУЦИЈУ: Избегавајте КИСЕЛИ КУПУС уколико имате ове здравствене проблеме
Не препоручује се конзумација...
Кисели купус је традиционална храна коју готово сви воле да једу. Ипак, није једнако добра за свакога, управо због начина обраде овог поврћа, због чега је потребно узети у обизи и негативне ефекте конзумирања купуса.
Ову НАМИРНИЦУ користи Новак Ђоковић за ЈАК ИМУНИТЕТ: Одлична је за крвну слику, штити нерве и вид
ГЛАВНИ УЗРОЧНИК ИНФАРКТА: Није гојазност, није ни холестерол, ово је НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ тврди кардиолог др Хаџи-Тановић
За укишељен купус се користи велика количина соли, а то није здраво, поготово што се после јела пије велика количина воде. Када се у организам уноси велика количина соли особа може да оболи од повећања крвног притиска, со у организму постаје оптерећење за бубреге, таложи се у зглобовима и крвним судовима.
Због соли, вишак течности се задржава и тешко избацује, а со ремети однос калијума и натријума, па утиче на грчење мишића поготово око врата и кичме. Ако се већ конзумира кисели купус, требало би потпуно избацити со из других намирница и оброка.
Немир у рукама и ногама често се јавља као последица неравнотеже калијума и натријума, које доноси превише соли. Со се са киселог купуса не уклања потпуно чак ни прањем листова прије употребе. Дакле, са киселим купусом, који је без сумње укусан, треба бити опрезан поготово уколико имате пробем са бубрезима или високим крвним притиском.