СПРЕМНА ЗА 45 МИНУТА
Маковњача по рецепту Сузане Манчић - Поступак као за традиционалну штрудлу, али овај састојак олакшава цео процес
Ако немате времена, а ужелели сте се ове посластице, ево рецепта за вас.
Уколико волите штрудлу са маком, а тешко вам је да месите тесто, представљамо вам једноставан рецепт Сузане Манчић за маковњачу са куповним корама. Сви који су пробали у емисији "Практична жена" где је Сузна гостовала и правила ову посластицу били су одушевљени укусом уз коментар да нема разлике јер су у питању куповне коре.
Поред састојака за надев који иду у прилогу биће вам потребне и куповне коре.
Први надев:
- 3 јаја
- једна и по шоља шећера
- шоља уља
- 4 дл уља
- 2 шоље гриза
- 1 ванилин шећер
- 1 прашак за пециво
Умутите два јаја и постепено додајете остале састојке док не добијете хомогену смесу.
Други надев:
- 400 грама мака
- 400 мл - 2 шоље млека врућег
- једна и по шоља шећера
Мак прелијете са врелим млеком и шећером и такође мешате док се све не сједини.
Поступак:
Коре поделите на три дела, јер надева има довољно за три листа.
Један лист кора за питу премажете најпре жутим филом, затим са филом од мака и тако док не утрошите све коре.