SPREMNA ZA 45 MINUTA
Makovnjača po receptu Suzane Mančić - Postupak kao za tradicionalnu štrudlu, ali ovaj sastojak olakšava ceo proces
Ako nemate vremena, a uželeli ste se ove poslastice, evo recepta za vas.
Ukoliko volite štrudlu sa makom, a teško vam je da mesite testo, predstavljamo vam jednostavan recept Suzane Mančić za makovnjaču sa kupovnim korama. Svi koji su probali u emisiji "Praktična žena" gde je Suzna gostovala i pravila ovu poslasticu bili su oduševljeni ukusom uz komentar da nema razlike jer su u pitanju kupovne kore.
Pored sastojaka za nadev koji idu u prilogu biće vam potrebne i kupovne kore.
Prvi nadev:
- 3 jaja
- jedna i po šolja šećera
- šolja ulja
- 4 dl ulja
- 2 šolje griza
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Umutite dva jaja i postepeno dodajete ostale sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.
Drugi nadev:
- 400 grama maka
- 400 ml - 2 šolje mleka vrućeg
- jedna i po šolja šećera
Mak prelijete sa vrelim mlekom i šećerom i takođe mešate dok se sve ne sjedini.
Postupak:
Kore podelite na tri dela, jer nadeva ima dovoljno za tri lista.
Jedan list kora za pitu premažete najpre žutim filom, zatim sa filom od maka i tako dok ne utrošite sve kore.