ОДМАХ ПРЕКИДА МАМУРУК: Намирница доноси ОЛАКШАЊЕ, припремите је за ДОРУЧАК на овај начин
Осећаћете се боље!
Ко није прошао кроз њега, не зна шта су муке "мамурлука". Када би једноставно могли да се забавимо, пијемо онолико колико смо наумили, добро се забвимо, али без јутарњих ефеката, мучнине, главобоље, вртоглавице... Ово нажалост, није могуће, али постоји начин да себи што више олакшате, тако што ћете се хидрирати, али и започети дан једним, јаким доручком који ће вас одмах освестити.
Након овога препоручује се шетња.
ПРАСЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ ИЗ РЕРНЕ: Буквално САМО УСОЛИТЕ и ставите да се ПЕЧЕ, уз овај ТРИК добићете САВРШЕНО МЕСО
ХРАНИ, ХИДРИРА И ГРЕЈЕ: Ово је НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ рецепт за белу чорбу, обавезно јело на празничној трпези
Дан започните доручком који се базира на јајима. Изаберите како желите да их једете и тако их и припремите, на око са сланином, кајгану или кувана.
Јаја су изузетно богата аминокиселином која се зове цистеин и коју наш организам претвара у ефикасног противника ацеталдехиду у виду снажног антиоксиданса.
Јаје средње величине садржи 292 милиграма цистеина, што је вероватно више од преписаних 4,1 милиграм по килограму телесне тежине дневно према препорукама Светске здравствене организације. Дакле, за човека од 70 килограма еквивалент би било 287 милиграма дневно.
Јаја су права суперхрана, а то доказују и подаци да се у њима налазе и витамин А, витамин Д, селен, омега-3 масти, читав комплекс витамина Б, укључујући Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б12, биотин и фолне киселине. Ту су и минерали: цинк, гвожђе и бакар.
Уз јаја је препорука да припремите и добро препечен тост и чашу домаћег сока од парадајза.