Уништавате МЕД на ОВАЈ НАЧИН - Све популарнија метода показала се јако лошом, уништавају се сви позитивни састојци
Веома је здрава намирница и свакако је треба имати што чешће на менију, али добро је и да знате како ћете најбоље искористити оно што садржи.
Мед је једна од најздравијих намирница, а већина добро зна колико благодети има. На првом месту редовна конзумација меда ојачаће ваш имуни систем, али то је само једна у низу благотворних дејства.
Мед позитивно делује на здравље срца, повољно утиче на ниво шећера у крви и холестерол, има антибактеријско дејство, побољшава циркулацију, потпомаже обнављање крвних елемента, делује против стреса, побојшава пробаву, подстиче отклањање токсичних материја из организма...
Такође, ова намирница, а свако од нас има бар једну теглицу меда у кући, садржи и антиоксиданте и одличан је извор енергије. Препорука стручњака је да се уноси једна до две кашичице меда на дан како би организам "наоружали" потребним нутритијентима.
Најбоље је да мед поједете ујутру, на празан стомак, око 30 до 40 минута пре доручка, а није грешка ни ако мед попијете са шољом чаја. Ипак, имајте на уму да вода треба да буде топла, а не врела!
Наиме, мед никада не треба стављати у кључалу воду - он ће одмах изгубити своје јединствене квалитете и претворити се у обичан слатки сируп. Екстремно топла вода може да уништи корисне ензиме и хранљиве материје у меду.
Србија Данас/ Блиц/ Стефана Павловић/пренела: Д.М.