Месо се одваја од коске и буде веома МЕКАНО - Ево као да направите САЧ у кућним условима, потребно је да урадите ситницу дан раније
Маринирајте месо, за то вам треба мање од пет минута, а резултат је неупоредиво бољи.
Уколико сте љубитељ меса испод сача, а сматрате да је цео поступак немогуће избести у кућним условима, или да је претешко, постоји решење.
Ево како да то изведете, а да резултати буду једнако добри.
Месо маринирајне дан раније и то је основа свега, добро га посолите сољу и сувим зачином, премажите га богато сенфом и оставите у фрижидру преко ноћи да одмори.
Сутрадан ољуштите и исеците на крупније комаде омиљено поврће по избору, најбоље кромпир и шаргарепа, али можете експерментисати. Земљану посуду дебело премажите машћу, дно и зидове, ставите на дно прво месо, а затим додајте поврће сецкано, сланиницу и две коцкице путера, поклопите. Ставите све у хладну рерну, а затим подесите температуру на 200 степени и три сата пеците, без отварања рерне, није потребно да било шта радите, само оставите шпорет да обави цео процес.
Састојци:
2 кг свињског врата
1 кг кромпира
3 саргарепе
1 зелен
2 мање главице црног лука
1/4 корена целера
2 црвене паприке (или зелене, по Зељи)
Со, суви зацин, зацин за свињетину (опционо)
2 касике свињске масти
100г сланине
50г путера
За маринаду:
Месо посолите, додајте суви зацин и зацин за свињско