Рецепт за ПОДВАРАК без киселог купуса - Ево како да вам испадне једнако укусан са свежим
Док се купус не укисели, можете ово јело припремати и са свежим главицама.
Ипак, док купус не буде спреман, омиљено јело многих, подварак можете правити и од свежег купуса, а ево и како.
Потребни су вам:
1-1.5 кг свежег купуса
месо по потреби пилеће или јунеће
2-3 главице црног лука
1 већа шаргарепа
1 свези парадајз (око 100-150г)
око 150 мл уља
2-3 чена белог лука
алева слатка паприка
зачин
мало бибера
сирће
Поступак:
Ситно исецкати купус, затим га посолити, ставити уље и сирће (мало мање кисело него за салату).
Ситно исецкати лук и динстати га на уљу, затим додати једну ситно рендану шаргарепу, заједно са луком динстати око 5 мин и на крају додати један ситно исецкан парадајз (може и кувани око 100-150мл), све заједно пропржити и додати мало алеве паприке (1 кашичица одприлике).
У шерпу за кување ставити предходно направљену смесу па затим преко тога исецкани и зачињени купус и месо, а преко тога исецкати бели лук, мало млевеног бибера и додати зачин. То промешати и налити млаком водом да прекрије купус.
Кувати на тихој ватри (ја обицно окренем дугме на ел.спорету на 2) око 1х, а затим запећи у рерни загрејаној на 200Ц још око 30-45мин (док не испари вода).