Meso se odvaja od koske i bude veoma MEKANO - Evo kao da napravite SAČ u kućnim uslovima, potrebno je da uradite sitnicu dan ranije
Marinirajte meso, za to vam treba manje od pet minuta, a rezultat je neuporedivo bolji.
Ukoliko ste ljubitelj mesa ispod sača, a smatrate da je ceo postupak nemoguće izbesti u kućnim uslovima, ili da je preteško, postoji rešenje.
Evo kako da to izvedete, a da rezultati budu jednako dobri.
Meso marinirajne dan ranije i to je osnova svega, dobro ga posolite solju i suvim začinom, premažite ga bogato senfom i ostavite u frižidru preko noći da odmori.
Sutradan oljuštite i isecite na krupnije komade omiljeno povrće po izboru, najbolje krompir i šargarepa, ali možete ekspermentisati. Zemljanu posudu debelo premažite mašću, dno i zidove, stavite na dno prvo meso, a zatim dodajte povrće seckano, slaninicu i dve kockice putera, poklopite. Stavite sve u hladnu rernu, a zatim podesite temperaturu na 200 stepeni i tri sata pecite, bez otvaranja rerne, nije potrebno da bilo šta radite, samo ostavite šporet da obavi ceo proces.
Sastojci:
2 kg svinjskog vrata
1 kg krompira
3 sargarepe
1 zelen
2 manje glavice crnog luka
1/4 korena celera
2 crvene paprike (ili zelene, po Zelji)
So, suvi zacin, zacin za svinjetinu (opciono)
2 kasike svinjske masti
100g slanine
50g putera
Za marinadu:
Meso posolite, dodajte suvi zacin i zacin za svinjsko