Најједноставнија ПИТА СА ЈАБУКАМА без кора, а готова за САМО 3 МИНУТА - Рецепт који ће сви тражити од вас
Рецепт за питу од јабука има свака кућа, али питање дана је - да ли свака кућа има рецепт за "невидљиву питу од јабука". Ако је немате, сад је имате.
Када вам се јави жеља за слатким, а немате много времена за припрему, најбржа пита са јабукама без коре савршен је избор! Ова једноставна пита доноси свежину и слаткоћу јабука, док је припрема брза и без компликација. Идеална је за сваку прилику, било да се ради о породичном ручку, изненадном госту или једноставно као ужина уз кафу.
Састојци
- 3 јаја
- Млеко по потреби
- Коцкица путера
- Бело брашно
- Шећер у праху
- Цимет
- Прашак за пециво
- Екстракт од ваниле
- Јабуке (по жељи)
Припрема
Припрема ове пите почиње једноставно: у једној чинији помешајте три јаја, додајте млеко по потреби и коцкицу омекшалог путера. Затим, постепено додајте бело брашно, шећер у праху, цимет, прашак за пециво и екстракт од ваниле. Све добро промешајте док не добијете глатку смесу.
Док се смеса припрема, очистите јабуке и исеците их на танке кришке. Ове кришке ће додати сочност и богатство укуса вашој пити. Помешајте исечене јабуке са припремљеном смесом, пазећи да упију све ароме.
У дубоки плех ставите папир за печење и сипајте сав садржај. Пазите да прелијете све јабуке смесом, како би се свака кришка прекрила и уживала у слаткоћи филова.
Плех ставите у претходно загрејану рерну и пеците док пита не порумени, а ваш дом се не испуни прелепим мирисом свежих јабука и ваниле.
Када је пите готова, послужите је топло или хладно, по жељи. Ова брза пита са јабукама без коре доноси једноставност и укус, а захваљујући свом сочном пуњењу, сигурно ће одушевити све који је пробају. Идеална је за све љубитеље брзе и укусне сластице која не захтева пуно труда. Уживајте у свом домаћем колачу!