НАЈПОПУЛАРНИЈИ ПРАЗНИЧНИ КЕКСИЋИ на свету: Медењаци које воле и деца и одрасли (РЕЦЕПТ)
Овај рецепт за укусне и мирисне медењаке ће вас одушевити!
Укусни медењаци један су од најпопуларнијих божићних колачића, а ово је рецепт уз помоћ којег ће вам сигурно испасти савршено.
Празнична атмосфера је у пуном јеку и право је време за отварање старих кувара и прегледавање интернет страница у потрази за савршеним рецептима. Ако сте и ви у процесу трагања, овај рецепт за укусне и мирисне медењаке ће вас одушевити.
Након сваког ПОРОЂАЈА је вратила САВРШЕНУ ЛИНИЈУ: Ево како изгледа ДИЈЕТА Мирке Васиљевић
ПРЕПУНЕ ВИТАМИНА Ц: Ове намирнице ДЕТОКСИКУЈУ тело, дају енергију, а многи и не знају КОЛИКО су здраве!
Састојци:
За медењаке: 100 г чоколаде, 250 г млевених бадема, 50 г брашна, 1 јаје, 200 г меда, 2 кашичице какаа у праху, пола кашичице шећера с циметом, мало мешавине зачина за медењаке
За прелив: 200 г шећера у праху, 2 кашике млека, неколико капи екстракта ваниле
Поступак припреме:
1. Отопљену чоколаду помешајте с бадемима, брашном, јајем, медом, какаом и зачинима и замесите у глатко тесто. Омотајте га фолијом и ставите у фрижидер на сат времена.
2. Рерну загрејте на 180 степени. Док се рерна загрева, развијте тесто на дебљину од 7-8 милиметара, а потом калупима за медењаке вадите различите облике.
3. Обликоване медењаке ставите на папир за печење, пеците их око 10 минута и након тога ставите на хлађење са стране (не у фрижидер!).
4. Охлађене медењаке прелијте шећером у праху отопљеним у млеку или их украсите отопљеном чоколадом и другим додацима по жељи.