Највећа ГРЕШКА у ПРИПРЕМИ ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА: У року од СЕДАМ ДАНА покреће метаболизам, али на овај начин
Многи му додају ове стастојке који елимишу позитивно дејство!
Крај зиме је идеалан период да, ако већ нисте, почнете са конзумирањем чајева, јер овако детоскикујете организам и припремате га за пролеће, када многи често осећају умор, а један од најздравијих сматра се управо зелени чај.
Постоје студије које упућују на то да зелени чај снижава холестерол, за разлику од кафе, која подиже ниво холестерола. Зелени чај спречава накупљање ЛДЛ (лошега колестерола) у вашим артеријама, што смањује ризик од болести срца и можданог удара. Када је реч о кожи, верује се како зелени чај побољшава природну отпорност организма на УВ зраке.
Осим тога, има противупална својства, помаже умирити осетљиву кожу, штитећи је од даљње иритације. Због високог удела полифенола, сматра се да помаже у спречавању каријеса те да уништава бактерије које изазивају неугодан задах из уста, па је екстракт зеленог чаја данас чест састојак зубних пасти. Постоје студије које показују и то да две шољице зеленог чаја на дан подижу расположење, односно терају депресију.
У овом СТАЊУ је потребна ХИТНА ТРАНФУЗИЈА КРВИ, а ево и зашто је ВЕОМА БИТНО да знате којој ГРУПИ припадате
НЕМА МОЋНИЈЕГ ВОЋА: Сићушни плод који делује АНТИБАКТЕРИЈСКИ, јача имунитет, ОПОРАВЉА штитну жлезду
Представљамо вам још 5 највећих предности пијења зеленог чаја:
- Поспешује конценрацију
- Садржи витамине Ц и Е
- Моћан антиоксиданс
- Чисти организам од токсина
- Позитивно утиче на расположење
Најбоље га је пити свеже припремљеног
Зелени чај, као и већина чајева, не сме се припремати с кипућом водом већ водом која је загрејана на 60-70°Ц, дакле мало пре кључања. Највећу корист од зеленог чаја имаћете ако пијете тек припремљени чај, који је одстајао између три и пет минута. Такође, га је добро промешати како би се ослободило више катехина, активних састојака чаја.
Додавање млека или шећера боље је избегавати јер студије показују да оно зауставља благотворан учинак катехина из зеленог чаја. Боље га је пити с мало лимуна јер велике количине чаја могу зауставити упијање гвожђа из воћа и поврћа, а витамин Ц то спречава.