Наливена КУПУСАРА са готовим корама је идеалан РУЧАК - Сочна ПИТА којој нема равне, штеди време и НОВАЦ
Пита купусара је прави специјалитет, али само ако је спреми умешна домаћица. Али овај рецепт ће учинити да свака од нас буде умешна
Пита са купусом је једно од оних јела која нам доноси сећања на домаће кухиње, мирис свежег теста и укус богатог фила. Ова пита није само укусна, већ је и једноставна за припрему, што је чини савршеним избором за сваки ручак или вечеру. Уз неколико основних састојака, можете уживати у сочном и ароматичном јелу које ће одушевити целу породицу.
Састојци:
- 500 грама кора за питу
- 700 грама купуса
- 400-500 грама сира
- Уље, бибер, со
Прелив:
- 250 милилитара воде
- 15 грама квасца
- Со
- 1 кашичица шећера
- 100 грама киселог млека
- 50 милилитара уља
Припрема:
Купус прво очистите и ситно исецкајте. На мало уља, продинстајте купус док не омекша, а затим га зачините сољу и бибером. Уклоните купус са ватре и пустите да се охлади. Када се купус охлади, помешајте га са измрвљеним сиром.
На радну површину поставите прву кору и премажите је уљем. На њу ставите другу кору и поновите поступак. На крају, на средину стављате фил од купуса и сира, па увијате кору у ролну. Поступак поновите док не потрошите све коре и фил.
Пите слажите у плех обложен папиром за печење. У мањој посуди, помешајте све састојке за прелив: воду, квасац, со, шећер, кисело млеко и уље. Ову смесу прелијте преко пите пре печења.
Питу пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 30-40 минута, или док не добије златно-смеђу боју. Када је готова, извадите је из рерне и оставите да се мало прохлади пре сечења.
Ова пита са купусом је савршена као главно јело или ужина, а можете је послужити уз јогурт или неку другу омиљену салату. Уживајте у богатом укусу који ће вас подсетити на домаћу кухињу и пријатне тренутке с породицом и пријатељима!