НАУЧНИЦИ ОТКРИВАЈУ: Да ли је ЗДРАВО јести сухомеснате производе!
Вечито питање
Знамо да се плашите да тамо где има дима, има и ватре и чињеница је да су се у последње време појавиле студије које повезују димљене месне прерађевине са настанком рака желуца, али многа од тих истраживањасу спроведена у земљама у којима у исхрани има и других канцерогених фактора, сматра др КристијанЕјбнет из Националног института за рак САД-а.
МЕЊА СУНЧАЊЕ ИЗ КОРЕНА: Ово је истина о фактору 100 коју морате да знате!
ПУЦАЋЕТЕ ОД ЕНЕРГИЈЕ: Ако имаш проблем са сном, дајемо ти НЕКОЛИКО САВЕТА да то решиш!
ЧИСТИ КОЖУ, СПРЕЧАВА ПРЕХЛАДУ И ГОЈАЗНОСТ: Ово су РАЗЛОЗИ зашто треба да се ДОБРО ПРЕЗНОЈИШ!
Међутим, рак није једина опасност која се крије у сухомеснатим специјалитетима. Ови производи садрже веома много соли (250 г пршута садржи читав препоручени дневни унос натријума за одраслу особу), што може неповољно утицати на крвни притисак, наводи се у овогодишњој студији објављеној у часопису Јоурнал оф Hypertension.
Једно швајцарско истраживање је показало да особе које конзумирају 50 и више грама месних прерађевина дневно, имају за 30 одсто већи ризик да добију рак дебелог црева од оних које једу мање колицине.
НАПЕТИ СТЕ, УМОРНИ, ЏАНГРИЗАВИ: Ово су грешке које правите ујутру а УТИЧУ на цео ваш дан!
ЈАЧИ ОД АНТИБИОТИКА: Праве га пчеле, а бољи је од меда! Овај природни лек ЛЕЧИ ГОТОВО СВЕ
Саветник за исхрану др сци. Мајк Раусел каже да је безбедно јести једну до две порције сухомеснатих производа недељно.