NAUČNICI OTKRIVAJU: Da li je ZDRAVO jesti suhomesnate proizvode!
Večito pitanje
Znamo da se plašite da tamo gde ima dima, ima i vatre i činjenica je da su se u poslednje vreme pojavile studije koje povezuju dimljene mesne prerađevine sa nastankom raka želuca, ali mnoga od tih istraživanjasu sprovedena u zemljama u kojima u ishrani ima i drugih kancerogenih faktora, smatra dr KristijanEjbnet iz Nacionalnog instituta za rak SAD-a.
MENJA SUNČANJE IZ KORENA: Ovo je istina o faktoru 100 koju morate da znate!
PUCAĆETE OD ENERGIJE: Ako imaš problem sa snom, dajemo ti NEKOLIKO SAVETA da to rešiš!
ČISTI KOŽU, SPREČAVA PREHLADU I GOJAZNOST: Ovo su RAZLOZI zašto treba da se DOBRO PREZNOJIŠ!
Međutim, rak nije jedina opasnost koja se krije u suhomesnatim specijalitetima. Ovi proizvodi sadrže veoma mnogo soli (250 g pršuta sadrži čitav preporučeni dnevni unos natrijuma za odraslu osobu), što može nepovoljno uticati na krvni pritisak, navodi se u ovogodišnjoj studiji objavljenoj u časopisu Journal of Hypertension.
Jedno švajcarsko istraživanje je pokazalo da osobe koje konzumiraju 50 i više grama mesnih prerađevina dnevno, imaju za 30 odsto veći rizik da dobiju rak debelog creva od onih koje jedu manje kolicine.
NAPETI STE, UMORNI, DŽANGRIZAVI: Ovo su greške koje pravite ujutru a UTIČU na ceo vaš dan!
JAČI OD ANTIBIOTIKA: Prave ga pčele, a bolji je od meda! Ovaj prirodni lek LEČI GOTOVO SVE
Savetnik za ishranu dr sci. Majk Rausel kaže da je bezbedno jesti jednu do dve porcije suhomesnatih proizvoda nedeljno.