Не зна се да ли је лепша или укуснија? - Рецепт за "БЕЛУ МИЛКА ТОРТУ", раскошног укуса, освојиће сваког госта
Изузетно елегантна, естетски веома примамљива торта, идеална је за славску трпезу.
Представљамо вам рецепт за "белу милку" која ће вас сигурно одушевити. Ево шта вам је потребно и како тече процес припреме.
Потребно је:
- 18 јаја
- 51 кашика шећера
- 30 кашика млевених ораха
- 3 кашике брашна
- 1 л млека
- 200 г густина
- 2 ванил шећера
- 2 маргарина
- 200 г беле чоколаде
- 200 г сецканих печених лешника
- 200 г шлага
У одговарајућу посуду умутити 6 беланаца са 6 кашика шећера, 10 кашика ораха и касиком башна. Смесу сипати у плех и испећи кору. Поступак поновити још 2 пута.
Фил: У 1л млека скувати густин и 15 кашика шећера па оставити да се прохлади. Пенасто умуити жуманца са 18 кашика шећера и ванил шећером па скувати на пари.
У млак густин сипати жуманца, додро измешати и оставити да се потпуно охлади. Маргарин пенасто умутити и уз непрестно муцење додати охлађени фил. На крају додати одопљену чоколаду и лешник и добро измешати.
Торту филовати следећим редом: кора, фил, кора, фил, кора, фил, шлаг.