Пита са вишњама и НУГАТ КРЕМОМ боља је од сваке палачинке - Рецепт са куповним КОРАМА је нестварно кремаст, спој слатког и киселкастог
Рецепт за ову кремасту питу је прави погодак за тмурне дане
У свету посластица, слатка пита с вишњама и нугат кремом заузима посебно место као савршени спој сочних, киселкастих вишања и кремасте, слатке надевне масе. Ова пита је права посластица која ће одушевити ваше најмилије и додати дашак чаролије сваком оброку. Било да је послужите као дезерт након недељног ручка или као посебан залогај уз поподневну кафу, сваки залогај ће бити уживање.
Припрема ове пите је једноставна и брза, а резултат ће вас одушевити својом раскошном текстуром и савршеним укусом. Спремите се за укусну авантуру која ће вашу кухињу испунити прелепим мирисима и топлотом дома!
Састојци:
500 г кора за пите и баклаве
400 г вишања (без коштица)*
* Могу бити и свеже и замрзнуте.
500 г нугат крема
100 г млевеног кекса
За преливање:
2.5 дл киселе воде (минералне)
0.5 дл уља
Прстохват соли
Припрема:
Пребројте коре и у зависности од њихове дебљине израчунајте колико ћете ролата направити.
САВЕТ: Најбоље је да изаберете оне тање, којих у паковању буде око 15-18 комада. Тад ћете ролати по три заједно, а ако су пак дебље по две.
НАПОМЕНА: Вишње немојте одмрзавати уколико су замрзнуте, а свеже не морате да оцедите, сок даје додатну сочност пити.
По две или три коре ређајте једну преко друге. Помешајте киселу воду, уље и со, те овом мешавином прскајте све коре.
Уз ивицу последње коре кашиком богато нанесите нугат крем, по њему поређајте вишње, те поспите млевеним кексом.
Уролајте, па добијени ролат положите у подмазану правоугаону тепсију или ватросталну посуду.
На исти начин од преосталог материјала припремите још ролата.
Исеците их попречно, те прелијте мешавином уља и киселе воде (све што преостане од прскања кора).
Пеците у рерни загрејаној на 200 °Ц док лепо не порумени ( око 35 мин.).
САВЕТ ПЛУС: Питу можете припремити и у форми бурека тако што ћете је слагати у тепсији пречника 28-30 цм. Прве и последње три коре само прскајте мешавином уља и воде, а остале цепкајте и ређајте, премазујте нугат кремом, посипајте вишњама и млевеним кексом.
Прохлађену питу послужите и поједите у сласт!