НИ НАЛИК РУСКОЈ САЛАТИ - Варијанта коју годинама правимо нема везе са оригиналним рецептом, ево како се прави
Годинама је незаобилзан прилог уз било које печење и сарму, а доста је састојака који се не поклапају са оригиналним рецептом, један ће вас изненадити.
Сезона слава је већ почела, а пред нама је још доста празника и сигурно је да ће трпеза бити богата. Када је тако, руска салата је незаобилазна у овом случају.
Свака домаћица има своју варијанту руске салате, а оригиналан, традиционални рецепт разликује се од осталих.
Ево како се она прави у Русији:
Исећи најситније 150 грама шунке, 200 грама телећег печења и 100 грама пилећег меса, куваног, печеног или прженог.
Скувати 5 кромпира, 4 шаргарепе, 1 малу главицу карфиола и једно јаје.
Ољуштити 4 мала кисела краставца.
Исећи све што ситније.
Додати 250 грама конзервисаног грашка, 25 грама копра и исецканог першуновог лишћа.
Помешати све заједно са месом, посолити и побиберити.
Узети пола литре хладног уља и додавати жуманцима кап по кап, непрекидно мешајући. Када мајонез буде довољно густ, додати док од пола лимуна и мешати даље.
Поделити мајонез на два дела. Разблажити један део са пола кафене шољице воде и помешати са спремљеном салатом.
Ставити салату у посуду и премазати другим, гушћим делом мајонеза. Украсити салату котурићима киселих краставчића, маринираним печуркама, вишњама, грашком и служити.
Пријатно!