Нису довољни само СО и ВОДА - Ово је ОМИЉЕНИ ТРИК домаћица за КУВАНИ КРОМПИР
Када желите да скувате кромпир, и ако сте одабрали праву врсту за кување, послужите се одличним триком.
Кромпир је иначе најчешће припремана намирници у свакој кухињи и може се кувати на много различитих начина, од прављења чипса до печења, или чак пире кромпира на неколико десетина начина.
Када желите да скувате кромпир, и ако сте одабрали праву врсту за кување, послужите се одличним триком.
Додајте сирће у воду, што ће јој помоћи да задржи облик. Кромпир се препоручује да кувате око 30 минута, а после 13 минута сипајте сирће.
Сирће има улогу да одржи чврстину кромпира, јер ће учинити мембрану чвршћом. Кромпир ће задржати свој облик, неће се распасти или постати кашаст, преноси kuvar.in.rs.
Можете изабрати било које сирће које имате при руци – винско, јабуково или алкохолно, свеједно. Овај савет можете увек практиковати, али је посебно „ради“ кад правите кромпир салату.