Овај колач СВИМА УСПЕВА, а бољи је и од торте! Направите ЛЕЊУ ПИТУ на старински начин - Пенаста посластица која ће вас освојити
Направите ову посластицу и сигурни смо да нећете моћи да престанете да једете
Лења пита са јабукама је једноставан и укусан десерт који се брзо припрема, а одличан је за оне тренутке када желите нешто слатко, а немате пуно времена. Богат и киселкаст фил од јабука и цимета, који се фино башкари између две коре од прхког теста чини овај десерт толико сочним и освежавајућим, а опет не превише слатким.
Потребно је:
4 јаја
4 кашике шећера
корица опраног лимуна
50 мл уља маслиновог
30 мл млека
2 шоље брашна
1 прашак за пециво
1 ванилин шећер
шећер у праху
700 гр ренданих јабука
цимет
1 кашика гриза
шећер за јабуке
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати уље, млеко, брашно са прашком за пециво све добро изједначити.
У подмазан плех сипати пола теста и изравнати. Распоредити одозго јагуке са циметом и гризом.
Сипати остатак теста, прекрити јабуке и пећи на 200 степени Ц око 45-50 мин. Сећи охлађен.