Ovaj kolač SVIMA USPEVA, a bolji je i od torte! Napravite LENJU PITU na starinski način - Penasta poslastica koja će vas osvojiti
Napravite ovu poslasticu i sigurni smo da nećete moći da prestanete da jedete
Lenja pita sa jabukama je jednostavan i ukusan desert koji se brzo priprema, a odličan je za one trenutke kada želite nešto slatko, a nemate puno vremena. Bogat i kiselkast fil od jabuka i cimeta, koji se fino baškari između dve kore od prhkog testa čini ovaj desert toliko sočnim i osvežavajućim, a opet ne previše slatkim.
Potrebno je:
4 jaja
4 kašike šećera
korica opranog limuna
50 ml ulja maslinovog
30 ml mleka
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
šećer u prahu
700 gr rendanih jabuka
cimet
1 kašika griza
šećer za jabuke
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo sve dobro izjednačiti.
U podmazan pleh sipati pola testa i izravnati. Rasporediti odozgo jaguke sa cimetom i grizom.
Sipati ostatak testa, prekriti jabuke i peći na 200 stepeni C oko 45-50 min. Seći ohlađen.