Ових 5 намирница праве ХАОС у организму! Препородићеш се ако их избациш из употребе!
Добро обрати пажњу...
Намирнице нам обезбеђују енергију, нутријенте, јачају имуни систем и помажу нам да се одбранимо од болести. Али, то не важи за све намирнице, неке од њих нам чине баш супротно – изазивају здравствене проблеме, запаљење у организму, а јако лоше утичу и на органе за варење.
Ево о којим намирницама је реч.
БЕСПЛАТНА ДОСТАВА И ПОКЛОН: Купите фармацеутске и козметичке производе БЕЗБЕДНО И БРЗО!
"ЧЕСТИТАМО" Нађа на невероватан начин сазнала да је дечко вара: Видела је једну ствар и СВЕ ЈОЈ ЈЕ БИЛО ЈАСНО
Попрскала је СМЕСУ од ЧЕТИРИ САСТОЈКА на паркет и оставила ПЕТ МИНУТА да делује, резултат је НЕВЕРОВАТАН!
СВЕТ ШОКИРАН! Бред Пит ПРЕТУКАО Анђелину - глумица ДОКАЗЕ О НАСИЉУ доставила суду?
Рафинисани угљени хидрати
Прости угљени хидрати у рафинисаним житарицама и високо обрађеној храни, попут грицкалица, белог хлеба, сока, могу да доведу до надутости, гасова и грчева.
Осим тога, могу да доведу и до запаљења у цревима јер бактерије обожавају слатку храну.
Храна богата натријумом
Куповне супе, шунка и други сухомеснати производи обично садрже доста натријума.
"Храна богата сољу оштећује унуштрашњу слозокожу црева, због чега се повећава ризик од чирева, па чак и канцера", каже научник Вилијам Ли.
Нискомасни јогурт
Стручњаци упозоравају да се у нискомасним варијантама различитих млечних производа налази доста шећера, што доводи до надутости, констипације, нервозних црева.
Осим тога, исхрана богата шећером озбиљно нарушава баланс добрих бактерија у цревима, чиме се ослабљује и имунитет.
Љута храна
На здравље неких људи може да утиче добро, али уколико се једу у претераним количинама и свакодневно, може да изазове болну дијареју.
Намирнице које садрже капсаицин, састојак који је задужен за осећај љутине, може да иритира унутрашњу слузокожу стомака, да изазове мучнине, повраћање, болове у стомаку и дијареју која пече.
Вештачки заслађивачи
Вештачки заслађивачи који се налазе у бројним дијеталним напицима и "здравим" слаткишима могу да доведу до дисбаланса бактерија у цревима.
Истраживање из 2018. године је показало да дигестивни систем постаје токсичан након изложености од само једног милиграма по милилитру вештачких заслађивача.