Ову грешку сви правимо када једемо воће: А може да доведе до здравствених потешкоћа!
Нутриционисткиња саветује на који начин треба да једемо воће и шта никако не смемо да радимо
Воће је препуно минерала, витамина, протеина и прехрамбрених влакана који су потребни за правилно функционисање организма. Међутим, садржи и доста фруктозе која може да нам шкоди ако га конзумирамо на погрешан начин.
10 ствари које свакодневно додирујете: Могу да пренесу КОРОНАВИРУС
ДИЈЕТА ПРЕМА БИОРИТМУ: Убрзајте метаболизам и скините сувишне килограме без гладовања
ВАЖНО ЈЕ ДА ЗНАШ: Ево ШТА СЕ ДЕШАВА са бактеријама кад уместо сапуном руке опереш ГЕЛОМ!
Наиме, фруктоза је врста једноставног шећера који воћу даје слаткоћу. Као и сваки други шећер, може значајно да повећа ниво шећера у крви, у зависности од врсте воћа које једемо.
Међу воћем које садрже висок удео фруктозе спадају банане, манго, смокве и грожђе. Дакле, уколико их конзумирамо у већим количинама изазваће нагли скок шећера у крви, што може довести до грознице и вртоглавице. Осим тога, појачава жељу за слатким.
Мање фруктозе и ниже скокове шећера у крви осигураће воће као што су боровнице, диње и малине.
Али да би се успорила апсорпција фруктозе, не треба се одрицати воћа с доста шећера, већ га комбиновати са другим намирницама.
- Комбинација воћа с масноћом или протеином успориће раст шећера у крви, истиче америчка нутриционисткиња и аутурка књига Францес Largeman-Roth, која додаје:
- Управо зато су јабуке с маслацем од кикирикија, шумско воће с јогуртом и грожђе са сиром класични и здрави залогајчићи.
"ЉУБИ ГА ТАТА" Вељко Ражнатовић објавио ИНТИМАН ТРЕНУТАК са Богданом - мазио јој стомак, а онда... (ВИДЕО)