ПАРАДАЈЗ ИЗ ФЛАШЕ смањује ризик од МНОГИХ БОЛЕСТИ! Бака Јела открила рецепт који ће вам ЧУВАТИ ИМУНИТЕТ током зиме
Парадајз из флаше појачава његове нутритивне и друге вредности, а и ефикаснији је у поређењу са сировим у борби против лоших бактерија
Парадајз је синоним за здравље. Парадајз (Соланум лвцоперсицум Л.) има порекло чак из Перуа, где су га узгајали Индијанци још давно пре Колумба. Када су је шпански освајачи у 16. веку донели парадајз у Европу, многи су га избегавали због непријатног мириса листа и стабљике. Данас је парадајз једна од најраширенијих повртарских култура, а његов се укус битно разликује од укуса старинских сорти. Различит је и по облику, величини и боји. Данас се може наћи парадајз са округлим плодом, дугуљастим, зеленим, жутим или најчешћим црвеним…
Кувани парадајз има већи нутритивни значај од свежег, мада губи значајне количине витамина Ц. Кувањем се, међутим, повећава садржај ликопена, који је јак антиоксиданс и снажно оружје у борби против карцинома. Он неутрализује чак пута више слободних радикала него витамин Е.
Почиње СЕЗОНА ЗИМНИЦЕ! Ми вам откривамо РЕЦЕПТ за печене ЉУТЕ ПАПРИЧИЦЕ СА МЕДОМ - чисто су савршенство
Најукуснији ЦВЕТ! Бака Јела доноси НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ рецепт за ЦВЕТНУ ПОГАЧУ, ево шта је потребно
Потребно је:
- 10 кг парадајза
- 3 кашике соли
- 2 везе листа целера
- 3 љуте папричице
- 1 кесица салицила или винобрана
- флаше стерилне
Припрема:
Парадајз добро опрати и исећи труло ако има и исећи на кришке. У машини за месо самлети заједно са паприком и листом целера. Додати со, па добро изједначити убацити салицил. Добро измешати да се салицил раствори. Оставити покривен да стоји 12 сати али повремено измешати. Сипати у стерилне флаше и затворити новим затварачем. Оставити на тамном и хладном месту до зиме.