ПИТА САВИЈАЧА враћа у детињство: Заборављени старински оброк који сте давно јели код својих бака (РЕЦЕПТ)
За ову питу потребно је одвојити мало времена, али резултат је заиста феноменалан.
Потребно је:
- 400 гр брашна
- 250 мл воде
- мало соли
- 2 кашике уља
- 200 гр сира
- 2 јаја
- 50 мл млека
- још мало уља
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/04/25/bakina_kuhinja_8.jpg?itok=T_AK19IN)
ДОМАЋИ ЛЕК ЗА ГЛАВОБОЉУ ОД 2 САСТОЈКА: Рецепт травара Момчила - користи се за масажу слепочница и потиљка
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/04/18/bakina_kuhinja_3.jpg?itok=eZo4KD-r)
ЗДРАВА КРЕМ ЧОРБА ОД ТИКВИЦА: Пуна витамина, а једноставна за припрему - по БАКИНОМ рецепту
Припрема:
У ванглицу ставити брашно, додати млаку воду и со. Додати 2 кашике уља и све добро умесити да буде глатко и мекано тесто.
Мало обрадити на радном столу и поделити на 2 дела. Обрадити лоптице. Већи послужавник премазати уљем и ставити обе лоптице, мало их притиснути рукама и сипати уље, по 1 кашику, и добро притиснути да се размаже по целој површини.
Покрити фолијом да одморе 15 минута. Сто побрашњивити па развлачити једну по једну лоптицу. Покидати крајеве. Издробити сир и изједначити са јајима и млеком. Нафиловати, по развученим тестом и увити у ролнице.
Увити у круг и пребацити у подмазану тепсију. Одозго мало премазати уљем. Пећи на 190 степени Ц 40 минута. Покрити крпом да одмори 10 минута па сервирати уз јогурт.