PITA SAVIJAČA vraća u detinjstvo: Zaboravljeni starinski obrok koji ste davno jeli kod svojih baka (RECEPT)
Za ovu pitu potrebno je odvojiti malo vremena, ali rezultat je zaista fenomenalan.
Potrebno je:
- 400 gr brašna
- 250 ml vode
- malo soli
- 2 kašike ulja
- 200 gr sira
- 2 jaja
- 50 ml mleka
- još malo ulja
DOMAĆI LEK ZA GLAVOBOLJU OD 2 SASTOJKA: Recept travara Momčila - koristi se za masažu slepočnica i potiljka
ZDRAVA KREM ČORBA OD TIKVICA: Puna vitamina, a jednostavna za pripremu - po BAKINOM receptu
Priprema:
U vanglicu staviti brašno, dodati mlaku vodu i so. Dodati 2 kašike ulja i sve dobro umesiti da bude glatko i mekano testo.
Malo obraditi na radnom stolu i podeliti na 2 dela. Obraditi loptice. Veći poslužavnik premazati uljem i staviti obe loptice, malo ih pritisnuti rukama i sipati ulje, po 1 kašiku, i dobro pritisnuti da se razmaže po celoj površini.
Pokriti folijom da odmore 15 minuta. Sto pobrašnjiviti pa razvlačiti jednu po jednu lopticu. Pokidati krajeve. Izdrobiti sir i izjednačiti sa jajima i mlekom. Nafilovati, po razvučenim testom i uviti u rolnice.
Uviti u krug i prebaciti u podmazanu tepsiju. Odozgo malo premazati uljem. Peći na 190 stepeni C 40 minuta. Pokriti krpom da odmori 10 minuta pa servirati uz jogurt.