ПИТУЉИЦЕ од ломљених кора су идеално предјело за Јовањдан - Декоративне и укусне, сви ће вам тражити рецепт
Феноменална идеја за брзе питуљице, практичне и за славе, рођендане, излете и слична дружења уз главно јело или топло предјело
За Јовањдан, празник који слави Светог Јована, ништа не може да употпуни трпезу као питуљице од ломљених кора – једноставне, а толико укусне!
Ове мале, хрскаве грицкалице које се лако припремају, прави су избор за сваки сто. Због своје декоративности и савршеног укуса, сигурно ће сви бити одушевљени. Било да их послужите као предјело или ужину уз омиљени напитак, питуљице су прави хит, а најлепши део је што ће сви тражити ваш рецепт!
Састојци
300 г готових кора за питу
200 г сира за питу (мрвљени, млади, крем...који имате)
3 јаја
4 кашике уља
4 кашике киселе павлаке
1 1/2дл киселе воде
1/2 дл јогурта
сусам за посипање
Припрема
Готове коре за питу ставити дан раније у замрзивач да се заледе, јер се тако лакше и финије ломе на мање комадиће. У ванглици миксером умутити јаја са мало соли, додати уље, павлаку и киселу воду па наставити мешати. Додати сир, па ломљене корице за питу, све фино изједначити да се корице мало натопе и досолити по потреби.
Калупиће за мафине или пројице намазати четкицом уљем, па у сваки сипати по 2 и по кашике смесе. Распоредите да напуните свих 12 калупа. Површину поравнати тј. загладити мало кашиком па посути сусамом. Пећи у загрејаној рерни на 200 Ц 20-25 минута, да добију фину румену боју.