УШТИПЦИ од само 5 састојака праве се муњевитом брзином - Тесто свеже и до 7 дана, а укусу нико не може одолети
Рецепт за норвешке уштипке од 5 састојака обавезно запишите, ваши укућани ће се одушевити оваквим доручком!
Норвешки уштипци се праве невероватно лако, те не морате да проводите сате у кухињи, већ ћете зачас имати на трпези омиљени сланиш. Могу да се комбинују са бројним сланим намирницама попут: печенице, сира, ајвара...Са друге стране, многи их воле и у слаткој варијанти, те их једу уз џем или чоколадни крем.
Састојци:
2,5 дл брашна
6 дл млека
пола кашичице соли
3 јаја
6 кашика путера
Припрема:
У брашно додајте со, затим пола количине млека и мутите док не постане глатко. Са друге стране, сједините остатак млека, јаја и 3 кашике маргарина, па сипајте у претходно добијену смесу.
Измешајте брасно са соли, додај пола млијека, мути док небуде глатко.додај остатак млијека који смо измјесали са јајима и маргарином.
Остави тесто да одмара пола сата.
Уштипке пржите у остатку путера, а можете правити и велике и мале. Од ове количине теста добије се око двадесетак. Смесу можете и замрзнути на 7 дана.
Србија Данас/Стил, Ивана Богићевић/Пренела Ј.Ш.