Подстиче МРШАВЉЕЊЕ, СМАЊУЈЕ УПАЛЕ! Додај пола кашичице ове намирнице У КАФУ, ЕФЕКАТ ће те одушевити!
Пружа додатну енергију!
Након бројних истраживања која се односе на то колико је кафа здрава и како се одражава на организам, можемо слободно да закључимо да је умереност, као и код свих других намирница кључна како би се кафа задржала позитивно дејство.
Ипак, постоји начин да је учинимо здравијом додавањем једног састојка.
Реч је о кокосовом уљу. Пре конзумације у шољицу додајте мало кокосовог уља, колико стане на врх кашичице. Укус ће остати непромењен, али ће то доста утицати на здравствене предности овог напитка, а ево како:
- Даје телу енергију - углавном због триглицерида средњег ланца који се налазе у самом уљу.
- Смањује запаљења - захваљујући лауринској киселини која се налази у производу
- Обезбеђује телу здраве масноће - релевантне за правилан развој тела и перформансе.
- Смањује жељу за нездравом храном - дакле промовише здравији губитак тежине!
Кокосово млеко има заиста импресиван саства микронутријената.
Оно обилује гвожђем, магнезијумом, бакром, калијумом, селеном, цинком, фолном киселином и витамином Ц. Поред тога, у мањим количинама садржи и витами Е, витамин К и витамине Б групе. Кокосово млеко има веома повољно утиче на стања каква се дехидрација, спречава затвор, дијареју и синдром нервозних црева, помаже код умора, грчева, бола у мишићима, али и у превенцији болести срчаног мишића, јер садржи висок ниво елктролита који су важни у превенцији инфаркта миокарда. Оно је богато гвожђем, па повољно утиче и на анемију. Такође, лауринска киселина коју садржи кокосово млеко спречава зазвој инфекција и смањује број вируса и бактерија у организму.
Кокосово уље једно је од најздравијих на свету.
Прави се од сувог дела кокоса – меса и сматра се суперхраном! Тајна ове суперхтане су медиум chains масне киселине (МЦФАс) које укључују каприлну киселину, лауринску киселину и капинску киселину. Невероватних 91 проценат у кокосу су здраве масти које наш организам екстремно брзо (десет пута брже од свих осталих масти) вари и претвара у енергију. Нека од научно доказаних лековитих својстава кокосовог уља су при лечењу Alchajmerove болести, у спречавању болести срца и крвних судова, болести уринарног тракта, бубрега и јетре, превенцији различитих облика канцера, борби против инфламаторних процеса у организму, побољшању функција мозга, код улцерозног колитиса, као и болести панкреаса и лошег варења. Такође, оно се показало као веома ефикасно и благотворно код различитих кожних обољења, дерматитиса, себореје, перути, екцема и псоријазе.
Кокосова вода има специфичан слатко – горкасти укус и она се добија из самог плода кокоса, не из његовог меса како кокосово млеко и не треба их мешат, јер је кокосова вода знатно мање калорична од кокосовог млека.
Кокосова вода обилује храњивим састојцима као што су минерали, витамини, угљени хидрати, аминокиселине и биљни хормони. Такође, у свом саставу има витамине Б и Ц, као и магнезијум, калцијум, натријум, гвожђе и фосфор. Кокосова вода има специфично благотворна дејства и стручњаци је препоручују јер има најсличнији састав крвној плазми.
Поред тога, она помаже у рехидратацији организма, смањењу телесне температуре, успорава процес старења, има утицај на блокирање канцерогених ћелија, поспешује детоксикавију организма, побољшава варење, побољшава регукисање крвног притиска, јача срце, смањује ниво лошег холестерола и спречава стварање крвних угрушака.
Ово су само нека од благотворних дејстава кокоса и производа од кокоса, што би требало да буде довољно да неки или све од поменутих уврстите у вашу свакодневну исхрану