ПОГРЕШНО СТЕ РАДИЛИ: Свака ВРСТА ЛУКА има своју примену, а ЕВО како да га КОРИСТИТЕ!
Све ће бити много укусније!
Људи се деле на оне који не подносе лук и његов мисис, а са друге стране ту су и они који не могу да замисле оброк без њега. Ипак, многи не знају за шта је који лук добар и у припреми којих јела се користи.
ПРЕПОРОДИЋЕ ОРГАНИЗАМ! Ово воће ПОДМЛАЂУЈЕ И ЛЕЧИ, а има га целе године!
Жути лук
Ово је врста коју људи најчешће користе у припреми јела. Ради се о врсти која има најјачи укус од свих осталих и за већину јела је најбољи избор. Богат је дијететским влакнима. Најбољи је када га уситните на ситне коцке.
ОЈАЧАЈТЕ ИМУНИТЕТ ПРИРОДНИМ ПУТЕМ: Вунене чарапе ће вам ПОМОЋИ у томе!
Љубичасти лук
Ова врста има најбољи укус ако се не кува и зато је идеална за хамбургере, сендвиче. Одличан је у салатама и за роштиљање. Љубичасти лук садржи мање шећера од жутог и препун је антиоксиданаса који смањују ризик од настанка рака. Сече се на колутове и сваки колут се раздвоји прстима.
Сребрњак
Ова врста лука је савршен избор ако желите да вам јело има више текстуре. Најхрскавији је од свих и одличан је за пицу, као и за мексичка јела. Најбољи је када га сечете на тракице.
Млади лук
Најбоље да га једете сировог, али може се користити и за кување. У том случају, користи се цео заједно са зеленим дилом. Популаран је у кинеској и јапанској кухињи. Богат је витаминима К и Ц. Сече се на колутиће.
НЕ ОДЛАЗИТЕ НА СПАВАЊЕ ПУНОГ СТОМАКА: Смањите ризик од здравствених компликација!
Празилук
Најбољи је за салате и да га користите у свежем стању. Сеците га на танке колутове. Одлично се слаже са рибом.