POGREŠNO STE RADILI: Svaka VRSTA LUKA ima svoju primenu, a EVO kako da ga KORISTITE!
Sve će biti mnogo ukusnije!
Ljudi se dele na one koji ne podnose luk i njegov misis, a sa druge strane tu su i oni koji ne mogu da zamisle obrok bez njega. Ipak, mnogi ne znaju za šta je koji luk dobar i u pripremi kojih jela se koristi.
PREPORODIĆE ORGANIZAM! Ovo voće PODMLAĐUJE I LEČI, a ima ga cele godine!
Žuti luk
Ovo je vrsta koju ljudi najčešće koriste u pripremi jela. Radi se o vrsti koja ima najjači ukus od svih ostalih i za većinu jela je najbolji izbor. Bogat je dijetetskim vlaknima. Najbolji je kada ga usitnite na sitne kocke.
OJAČAJTE IMUNITET PRIRODNIM PUTEM: Vunene čarape će vam POMOĆI u tome!
Ljubičasti luk
Ova vrsta ima najbolji ukus ako se ne kuva i zato je idealna za hamburgere, sendviče. Odličan je u salatama i za roštiljanje. Ljubičasti luk sadrži manje šećera od žutog i prepun je antioksidanasa koji smanjuju rizik od nastanka raka. Seče se na kolutove i svaki kolut se razdvoji prstima.
Srebrnjak
Ova vrsta luka je savršen izbor ako želite da vam jelo ima više teksture. Najhrskaviji je od svih i odličan je za picu, kao i za meksička jela. Najbolji je kada ga sečete na trakice.
Mladi luk
Najbolje da ga jedete sirovog, ali može se koristiti i za kuvanje. U tom slučaju, koristi se ceo zajedno sa zelenim dilom. Popularan je u kineskoj i japanskoj kuhinji. Bogat je vitaminima K i C. Seče se na kolutiće.
NE ODLAZITE NA SPAVANJE PUNOG STOMAKA: Smanjite rizik od zdravstvenih komplikacija!
Praziluk
Najbolji je za salate i da ga koristite u svežem stanju. Secite ga na tanke kolutove. Odlično se slaže sa ribom.