Прави НАЈБОЉИ АЈВАР НА ЕСТРАДИ - Ната Топчагић открила свој рецепт за омиљену зимницу, ево како да буде савршен
Све започиње стерилизацијом амбалаже која мора бити чиста и безбедна од бактерија, а затим креће припрема.
Певачица Нада Топчагић позната је на нашој естради по томе што истиче да јој послови у кући, а посебно припрема хране и зимнице нису страни, шта чак ужива у томе и више пута помињала је да има веома добар рецепт за ајвар, који је сада и открила.
"Када се прави ајвар или било која друга зимница, то је озбиљан процес. Волим све постепено да радим, а прво и основно је да се добро оперу руке. Али не само детерџентом да не остану хемикалије, него содом бикарбоном јер она уклања све бактерије" започиње Нада.
"После тога, следи прање тегли, а то је још озбиљнији процес. Оперем их врелом водом, па их четкама добро орибам, онда их сушим у рерни и тек су тада спремне за коришћење - каже певачица и додаје да тек тада паприке долазе на ред."
"После тога перем паприке, сваку детаљно проверим и очистим, па их тек онда печем док лепо не поцрне да могу лако да се љуште" прича усхићена Нада и открива даљи ток припреме ајвара.
"Кад их љуштим, сваки делић пажљиво скинем и стављам их на сушење. Пошто већ 34 године правим ајвар, научила сам да је најбоље да се паприке на суше целу ноћ да не би изгубиле сав сок, већ пола ноћи, па чекам до пола три и онда их скидам са сушења."
"И онда следи кување" прича певачица и додаје:
"Када скувам паприке, одмах их вреле убацим у теглу и тада следи мој трик и штос. Паприку ставим до врха поклопца буквално да се једва затвори. Онда тегле увијем у крпе, па их стављам у корпу коју сам претходно увила у ћебе. Све мора да буде добро угрејано, ето тако Нада прави свој чувени ајвар – испричала је певачица за „Ало!“ у једном даху.
Србија Данас/ Ало/ Катарина Лазаревић/ пренела: Д.М.