Предјело за које ће вам тражити РЕЦЕПТ - Направите пилећу роладу, треба вам месо и мало поврћа, а резултат ће вас одушевити
Јело које можете спремати за свако славље, лепо се слаже уз салату, сир и било коју зимницу.
Представљамо вам рецепт за пилећу роладу, која је идеално предјело за сваки свечани ручак. Ево како се прави и шта ће вам бити потребно.
Састојци:
- 2 кг пилетине (батак и карабатак)
- 3 шаргарепе
- 1 црни лук
- Бибер у зрну
- со
- лист ловора
Пилеће месо ставите у воду да проври и оставите два три минута да ври, а затим проспите воду у којој се кувало месо, када отпусти пену и непотребне састојке. Поново месо прелијте свежом водом и додајте три шаргарепе и једну главицу очишћеног црног лука, две кашичице соли, неколико зрна бибера и ловоров лист, ако вам је по укусу.
Оставите месо да се добро скува и да се одваја од кости. Када је готово извадите све из воде у једну посуду да се хлади. Црни лук баците, он је био ту само због ароме.
У пилећи бујон, додајте две кесице размућеног желатина.
Када се месо охлади скините га са коске и добро га уситните, а кости и кожуру баците. Шаргарепу исеците на колутове.
Помешајте месо и шаргарепу и зачините га са кашичицом соли и мало бибера. Узмите једну пластичну флашу којој сте одрезали врх. У флашу сипајте смесу од меса и шаргарепе и прелијте је бујоном у којем сте размутили желатин.
Флашу са свих страна обложите фолијом и оставите преко ноћи у фрижидеру. Јело је сутрадан спремно за сервирање.