Predjelo za koje će vam tražiti RECEPT - Napravite pileću roladu, treba vam meso i malo povrća, a rezultat će vas oduševiti
Jelo koje možete spremati za svako slavlje, lepo se slaže uz salatu, sir i bilo koju zimnicu.
Predstavljamo vam recept za pileću roladu, koja je idealno predjelo za svaki svečani ručak. Evo kako se pravi i šta će vam biti potrebno.
Sastojci:
- 2 kg piletine (batak i karabatak)
- 3 šargarepe
- 1 crni luk
- Biber u zrnu
- so
- list lovora
Pileće meso stavite u vodu da provri i ostavite dva tri minuta da vri, a zatim prospite vodu u kojoj se kuvalo meso, kada otpusti penu i nepotrebne sastojke. Ponovo meso prelijte svežom vodom i dodajte tri šargarepe i jednu glavicu očišćenog crnog luka, dve kašičice soli, nekoliko zrna bibera i lovorov list, ako vam je po ukusu.
Ostavite meso da se dobro skuva i da se odvaja od kosti. Kada je gotovo izvadite sve iz vode u jednu posudu da se hladi. Crni luk bacite, on je bio tu samo zbog arome.
U pileći bujon, dodajte dve kesice razmućenog želatina.
Kada se meso ohladi skinite ga sa koske i dobro ga usitnite, a kosti i kožuru bacite. Šargarepu isecite na kolutove.
Pomešajte meso i šargarepu i začinite ga sa kašičicom soli i malo bibera. Uzmite jednu plastičnu flašu kojoj ste odrezali vrh. U flašu sipajte smesu od mesa i šargarepe i prelijte je bujonom u kojem ste razmutili želatin.
Flašu sa svih strana obložite folijom i ostavite preko noći u frižideru. Jelo je sutradan spremno za serviranje.