"Брунцлик САЛАТА" ОСВОЈИЛА све кулинаре - Пробали смо је и ово су наши утисци, немојте правити ову грешку у припреми
Уколико сте у потрази за идејама за празничну трпезу представљамо вам рецепт за изузетно укусну салату, која је необична комбинација веома квалитетних и ароматичних састојака.
Певачица Зорица Брунцлик је у емисији "На вечери код..." одушевила остале такмичаре салатом коју је припремила на самом почетку, али не само такмичаре већ и многе кулинаре и гледаоце који масовно праве ову салату коју су сада прозвали "Брунцлик салата".
Реч је о веома једноставном рецепту за који ће вам бити потребни:
Првенствено су потребни кикирики и пилетина, а сви остали састојци нису ништа мање укусни.
Састојци:
- пилетина
- нар
- кукуруз шећерац
- кикирики
- мајонез
Састојци се сједине за савршену салату, а ево како тече поступак припреме.
Двеста грама кикирикија се уситни у блендеру, дода се у посуду у коју сипамо шећерац (паковање) и нар један, као и претходно скувано бело месо, а на крају се убаце два мајонеза и једна павлака. Сједините састојке и салата је спремна за конзумацију.
Ми смо правили ову салату и одушевили се, а ову су начи савети за вас.
Савет плус вам је да кикирики не мељете у потпуности, оставите крупније комадиће да се осете под зубом јер то побољшава укус, а бело месо за бољу текстуру такође оставите у крупнијим комадима. Када се добро охлади након кувања цепкајте га.
Салату најбоје служити на интегралном хлебу од целих зрна житарица, који додатно истиче укус. Пријатно.