Принцес КРОФНЕ готове за час - Направите најлепши кремасти колач, по веома једноставном рецепту
Ево шта вам је потребно за овај савршен слаткиш, обрадујте укућане посластицом.
Принцес крофне омиљена су посластица многих, а ево како се припремају.
За тесто:
2,5 дл воде
125 г маргарина
150 г брашна
1 кашика шећера
мрвица соли
4 ком јаја већа
За крем:
1/2 л млека
250 г шећера
2 ком жуманца
4 кашике уврх пуне густина
2 ком ванил шећера
125 г маргарина
и још
3 дл слатке павлаке
У посуду сипати воду, маргарин, шећер и со па ставити да се кува. Кад проври сипати брашно и мешати да се добије једнолична маса. ( ја не скидам са ватре, само сипам брашно и непрекидно мешам још пар минута да се све сједини ) Оставити да се охлади, пише Кулинарка.
Јаја умутити па сипати постепено у прохлађену смесу од брашна и непрекидно мутити миксером.
Кад се маса уједначи помоћу шприца стављати крофне на подмазан плех или обложен папиром за печење. Не смеју бити преблизу јер ће нарасти.
Рерну загрејати на 200 степени крофне пећи 20-ак минута па смањити на 180 и пећи још по потреби 15-20 минута.
За време печења рерна се не сме отварати.
За крему у мало хладног млека размутити жуманца и густин, а остало млеко шећер и ванил шећер ставити да се кува, кад прокува сипати размућену смјесу са густином и мешати да се згусне.
У охлађену крему умешати размућени маргарин и све добро умутити.
Охлађене крофне расећи на пола стављати крему па слатку павлаку умућену у шлаг и поклопити горњим делом крофне.
Посути шећером у праху.