Princes KROFNE gotove za čas - Napravite najlepši kremasti kolač, po veoma jednostavnom receptu
Evo šta vam je potrebno za ovaj savršen slatkiš, obradujte ukućane poslasticom.
Princes krofne omiljena su poslastica mnogih, a evo kako se pripremaju.
Za testo:
2,5 dl vode
125 g margarina
150 g brašna
1 kašika šećera
mrvica soli
4 kom jaja veća
Za krem:
1/2 l mleka
250 g šećera
2 kom žumanca
4 kašike uvrh pune gustina
2 kom vanil šećera
125 g margarina
i još
3 dl slatke pavlake
U posudu sipati vodu, margarin, šećer i so pa staviti da se kuva. Kad provri sipati brašno i mešati da se dobije jednolična masa. ( ja ne skidam sa vatre, samo sipam brašno i neprekidno mešam još par minuta da se sve sjedini ) Ostaviti da se ohladi, piše Kulinarka.
Jaja umutiti pa sipati postepeno u prohlađenu smesu od brašna i neprekidno mutiti mikserom.
Kad se masa ujednači pomoću šprica stavljati krofne na podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Ne smeju biti preblizu jer će narasti.
Rernu zagrejati na 200 stepeni krofne peći 20-ak minuta pa smanjiti na 180 i peći još po potrebi 15-20 minuta.
Za vreme pečenja rerna se ne sme otvarati.
Za kremu u malo hladnog mleka razmutiti žumanca i gustin, a ostalo mleko šećer i vanil šećer staviti da se kuva, kad prokuva sipati razmućenu smjesu sa gustinom i mešati da se zgusne.
U ohlađenu kremu umešati razmućeni margarin i sve dobro umutiti.
Ohlađene krofne raseći na pola stavljati kremu pa slatku pavlaku umućenu u šlag i poklopiti gornjim delom krofne.
Posuti šećerom u prahu.