РЕЦЕПТ ЗА НАЈБОЉИ ЧАЈ ЗА ЈАЧАЊЕ ИМУНИТЕТА: Прави се од само 3 састојка, а штити од вируса, грипа и прехладе
1 шоља јача имунитет и штити тело од вируса, грипа и прехлада - направите овај суперздрав чај!
Чај се вековима користи у природној медицини као лек за разна обољења, нарочито за јачање имунитета у циљу превенције вируса, грипа и прехлада.
Природа нам пружа предивну могућност да од различитих комбинација биљака направимо чајеве за различите здравствене тегобе и стања. Тако се, на пример, чај од жалфије препоручује код грлобоље, а чај од матичњака за умирење.
НАЈБОГАТИЈА СРПСКА НАСЛЕДНИЦА ИМА ВИЛУ СА 57 СОБА: Живи као краљица, а прве комшије су јој Кејт и Вилијам
ОВЕ СОБНЕ БИЉКЕ ВАС ШТИТЕ ОД ЗАГАЂЕЊА ВАЗДУХА У КУЋИ: Уништавају токсине и испуштају додатни кисеоник преко ноћи
Током јесени и зиме повећава се ризик од вируса, грипа и прехлада, зато је чај у хладним данима ужитак који помаже да сачувамо здравље и ојачамо имунисистем.
За јачање имунитета нарочито се препоручујекомбинација биљака са противупалним својствима, а ми вам доносимо рецепт за један чувени индијски чај од само три састојка.
Босиљак, корен сладића и каранфилић су главне звезде овог напитка.
Каранфилић је ароматична биљка која садржи бројне витамине и минерале, а главно једињење еугенол јача имунитет и штити тело од неповољних бактерија и инфекција.
Босиљак се користи за јачање имунитета, грлобољу, код астме и прехладе, док сладић помаже телу да се заштити од микроба и алергена, смањујући ризик од алергија и инфекција.
Како припремити чај за јачање имунитета?
Количина за две шоље чаја:
У две шоље прокључале воде сипајте 1/2 кашичице корена сладића у праху, 1/2 кашичице зеленог чаја, 3-4 зрнцета каранфилића, и 4 до 5 листова свежег босиљка. Оставите да одстоји око 5 минута, а затим процедите чај и засладите са равном кашичицом меда.