Рецепт за ПАНИРАНОГ ОСЛИЋА У ПИВУ - Месо рибе испадне споља хрскаво, а изнутра мекано и сочно, идеално за породични ручак
12.03.2025.
16:15
Коментари (0)
Направите ово укусно јело још данас, имаћете укусан и хранљив оброк.
Предлажемо вам јело које можете спремати и у току поста када постите на уљу. Реч је о панираном ослићу у смеси од пива, а ако не желите пиво можете га заменити киселом водом.
Месо ће бити споља хрскаво, а изнутра сочно.
Састојци:
- за 1,5 кг ослића
Ослић очистите, оперите и оставите да се оцеди од воде. Изрежите на ситније комаде. Затим мало посолите па уваљајте у брашно.
Затим припремите панир.
Пивски панир:
- 250 мл пива
- Со, суви зачин, зачинска паприка, бибер и брашно по потреби - да би сте добили густину, нешто гушће од смесе за палачинке.
Комаде ослића уваљане у брашно спуштајте у пивски панир, а затим пржите на врелом уљу.
Детаљније о рецепту на видеу у прилогу Кухиња Валентина Машковић.