Рецепт за САЛАТУ ЛЕПЕ БРЕНЕ - Са овим планом исхране певачица је успела да смрша и доведе фигуру до савршенства
Исхрана заснована на доста протеина и влакана, добра је као за одржавање виткости, тако и за здравље генерално.
Лепа Брена у седмој деценији плени изгледом, а за све је заслужна здрава исхрана коју годинама практикује. Певачица је својевремено кубурила са вишком килограма, али је захваљујући правилној искхрани брзо довела фигуру до савршенства.
Брена је једном приликом истакла како је заиста немогуће држати дијету шест месеци, али напослетку је успела.
Певачица сматра да је умереност кључ за добру линију и здравље.
Бренин план исхране
Дан 1
Доручак:
Мусли од овсаних пахуљица, бадема и свежег воћа
Ручак:
Риба са роштиља и поврће на пари. Вечера: Потаж, супа или велики тањир са младим сиром.
Дан 2
Доручак:
Салата и 2 кувана јајета. За салату је потребно: 1 шоља купуса, ½ шоље шаргарепе, ½ шоље цвекле, 1 супена кашика уља.
Припрема салате:
Након што промашате састојке, прелијте их уљем.
Ручак:
Тањир потажа од поврћа, 200 г гриловане рибе, свежа салата од поврћа, по избору. Вечера: Салата.
Потребно је:
1 шаргарепа, 1 краставац, 1 шоља црвеног купуса, ½ празилука, 1 шоља зелене салате, руколе, младог спанаћа, 1,5 кашика уља, ½ кашике лимуновог сока, 150 г гриловане пилетине/ конзерва туњевине, шоља јогурта.
Припрема: Након што састојке исечете до жељене дебљине, измиксајте их и уживајте у здравом залогају.
Дан 3
Доручак:
Омлет са броколијем и сиром. Ручак: тањир потажа од поврћа, 150 г грилованог бифтека, свежа салата од поврћа.
Вечера:
Медитеранска салата од туњевине.
Потребно је: ¼ зелене салате, 100 г парадајза, ¼ црвеног лука, ½ краставца, ½ зелене паприке, 20 г фета сира, 20 г маслина, ½ кашике оригана, ½ конзерве туњевине у маслиновом уљу, 15 мл сирћета/лимуновог сока, ½ супене кашике уља, 200 мл јогурта.
Припрема: Промешати туњевину, зелену салату, парадајз, црвени лук, краставац и паприку. Додати сир и маслине и јогурт. Додатно промешати, ставити сир, маслине и прелити сирћетом или лимуновим соком.
Дан 4
Доручак:
Омлет и салата. Ручак: Тањир потажа, 200 г грилованог белог меса, свежа салата од поврћа. Вечера: Цезар салата.