Recept za SALATU LEPE BRENE - Sa ovim planom ishrane pevačica je uspela da smrša i dovede figuru do savršenstva
Ishrana zasnovana na dosta proteina i vlakana, dobra je kao za održavanje vitkosti, tako i za zdravlje generalno.
Lepa Brena u sedmoj deceniji pleni izgledom, a za sve je zaslužna zdrava ishrana koju godinama praktikuje. Pevačica je svojevremeno kuburila sa viškom kilograma, ali je zahvaljujući pravilnoj iskhrani brzo dovela figuru do savršenstva.
Brena je jednom prilikom istakla kako je zaista nemoguće držati dijetu šest meseci, ali naposletku je uspela.
Pevačica smatra da je umerenost ključ za dobru liniju i zdravlje.
Brenin plan ishrane
Dan 1
Doručak:
Musli od ovsanih pahuljica, badema i svežeg voća
Ručak:
Riba sa roštilja i povrće na pari. Večera: Potaž, supa ili veliki tanjir sa mladim sirom.
Dan 2
Doručak:
Salata i 2 kuvana jajeta. Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.
Priprema salate:
Nakon što promašate sastojke, prelijte ih uljem.
Ručak:
Tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru. Večera: Salata.
Potrebno je:
1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.
Priprema: Nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.
Dan 3
Doručak:
Omlet sa brokolijem i sirom. Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.
Večera:
Mediteranska salata od tunjevine.
Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.
Priprema: Promešati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promešati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.
Dan 4
Doručak:
Omlet i salata. Ručak: Tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća. Večera: Cezar salata.