Рецепт за ШТРУДЛУ СА ЈАБУКАМА - Посластица којој је тешко одолети, мирис воћа, цимета и ваниле осваја
Сигурно се нећете задржати на једном парчету.
Предсатављамо вам рецепт за штрудлу са јабукама. Када вам се једе нешто слаткоо и веома укусно, ево предлога за вас.
Куповином лиснатог теста додатно олакшавате посао, припремите фил и до
Састојци:
500 г готовог лиснатог теста
1 кг јабука (најбоље кисело-слатке врсте, попут златних)
100 г шећера (по жељи можете додати више)
2 кашичице цимета
100 г ораха (исецканих или млевених)
50 г маслаца (отопљеног)
1 кашичица ванилин шећера
1 кашичица лимуновог сока
1 кашичица брашна (ако су јабуке превише влажне)
Прстохват соли
За премазивање:
1 јаје (за премазивање кора)
1 кашика млека (по жељи, за премазивање)
Припрема:
Припрема фила:
Јабуке ољуштите, одстраните семенке и нарендајте их на крупној ренди. Ставите их у већу посуду.
Додајте шећер, цимет, ванилу, лимунов сок и исецкане орахе. Добро промешајте.
Ако су јабуке превише влажне, можете додати 1 кашичицу брашна да се маса не би превише разводнила.
Припрема штрудле:
На радну површину ставите кору, мало је расклагијајте, премазујте је са мало отопљеног маслаца.
На средину ставите део фила са јабукама, распоредите га равномерно.
Пажљиво увијајте кору у штрудлу, почните од краја са филом и полако савијајте, пазећи да не разлијевате фил. Покушајте да штрудла буде што уједначенија.
Када завршите, ставите штрудлу на плех који сте претходно обложили папиром за печење.
Премазивање и печење:
Умутите јаје са мало млека и премажите штрудлу по врху.
Ставите плех у претходно загрејану рерну на 180°Ц и пеците око 35-40 минута, док штрудла не постане златно-смеђа и хрскава.
Служите:
Када је штрудла готова, извадите је из рерне и оставите да се охлади на собној температури.
По жељи, можете је посути прах шећером пре него што је послужите.
Ова штрудла са јабукама је савршен десерт, препун сочног фила и богатог укуса цимета. Уживајте!