Идеална за ЗИМСКЕ ДАНЕ - топла, пуна витамина и електорлита - ЧОРБА са ПРАЗИЛУКОМ одушевиће и НЕПЦА и ИМУНИ СИСТЕМ
Чорба са празилуком представља изузетно укусно и хранљиво јело које не само да ће задовољити ваше гастрономске чула већ ће и унапредити ваше опште здравље. Празилук, са својим благотворним својствима, додаје специфичан укус овој чорби, чинећи је неодољивом
Поједите тањир ове укусне и здраве чорбице, а ваш организам ће бити захвалан! Реч је о чорбици са празилуком која ће вам пружити не само изузетан укус већ и богатство хранљивих састојака.
![bakina kuhinja](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/25/403632679_3767413980201712_7837053572988833_n.jpg?itok=J3tMer8t)
НАЈВИШЕ ПРЕТРАЖИВАН РЕЦЕПТ на НЕТУ! Бака Јела данас са нама прави КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - НАЈЛАКША и НАЈБРЖА припрема!
![zapeÄeni sendviÄi](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/12/24/screenshot_312.jpg?itok=o5E9t6Bk)
Толико су УКУСНИ да неће остати НИ МРВА! ЗАПЕЧЕНИ СЕНДВИЧи одлични за доручак или лагану вечеру, а припрема ПРЕЈЕДНОСТАВНА
Састојци:
- 1 велики празилук
- 1 велика шаргарепа
- 1 корен целера
- 1 коцка купуса
- може 1 кромпир, исечен на коцкице
- неколико цветова смрзнутог броколија
- мало бибера
- со
- уље
- суви зачин
- 1 кашика инстант сушених печурака
Припрема:
-
Шаргарепу изрендајте, а празилук исецкајте на кругове. Паприку исецкајте на коцкице.
-
Пропржите све ово на уљу, а затим додајте преостало поврће и прелијте водом. Након пола сата, додајте кашику сувог зачина, мало бибера и размућену кашику кукурузног скроба.
-
Нека чорбица ври још 2 минута. Ситно исецкајте першунов лист и додајте у чорбу.
-
Покријте и искључите. Ваша најздравија чорбица је сада спремна за уживање!