Људи који имају ПРОБЛЕМЕ са БУБРЕЗИМА НЕ би СМЕЛИ да конзумирају ову НАМИРНИЦУ
Веома је популарна у нашој кухињи!
Кад је реч о козумирања рена треба имати на уму да он садржи натријум. Захваљујући својим јединственим једињењима, рен је у стању да помогне у третирању многих бољки. Лековитост рена је неупитна, а до свог пуног изражаја долази онда када треба подстаћи имунитет, смањити крвни притисак или спречити болести костију.
Код козумирања рена треба имати на уму да он садржи натријум, који није тако повољан за дијабетичаре. Људи са поремећајем у раду бубрега такође би требало значајно да избегавају конзумирање рена, али се због његове лековитости ипак препоручују мале количине.
Рен помаже при губитку тежине, спречава рак, смањује крвни притисак, подстиче имуни систем, предупређује артритис и остеопорозу, побољшава варење и дисање, а делује и као антибактеријски агенс.
Уклања БУБУЉИЦЕ И ОПЕКОТИНЕ, опушта, СПРЕЧАВА ОПАДАЊЕ косе! Чај од ове БИЉКЕ морате имати код куће!
ХРОНИЧНИ УМОР НИЈЕ НИМАЛО БЕЗАЗЛЕН: Како да га се решите и који су главни узроци
Помаже у скидању килограма
Конзумирање домаћег чаја од рена и ђумбира два пута дневно, ујутру и пре спавања, током три седмице природно може да доведе до губитка тежине. Овај чај направићете тако што 10 грама ренданог рена и 5 грама ренданог ђумбира прелијете са 200 милилитара воде.
Подстиче имунитет
Нутриционисти су уверени да, осим што ћемо остати у форми, редовним конзумирањем рена активирамо сопствени имуни систем, који је наша одбрана од свих врста болести. Подстакнуће активацију јачања нашег имуног система и побољшати производњу белих крвних зрнаца чији број зависи од броја слободних радикала.
Смањује крвни притисак
Рен је фантастичан у снижавању крвног притиска, не само конзумирањем, већ и удисањем овог корена. Оштар мирис ове биљке може смањити ниво крвног притиска тако што рен производи азот моноксид, који помаже нашим крвним судовима да се опусте што је више могуће.
Предупређује артритис и остеопорозу
Калцијум и магнезијум су есенцијални минерали задужени за изградњу костију који нас држе подаље од настанка артритиса и остеопорозе. Рен је веома богат овим минералима, па се због тога препоручује у исхрани свима који имају генетску предиспозицију ка развијању ових коштаних обољења.
Побољшава варење и дисање
Оштар мирис неких биљака попут рузмарина, жалфије или нане поспешује правилно дисање, умирује напетост и побољшава концентрацију. Рен је љут толико да тера и сузе на очи, а потпомаже нашем респираторном систему да ради глатко. Довољно је дубоко удахнути изблендирани рен како би се смањила слуз код прехладе и болова у плућима, као и све непријатности које прате назеб, алергије или упалу синуса. Употреба рена у исхрани доводи до правилног дигестивног рада и здравља наших црева којима не смета његова љутина.