РУЧАК ЗА 15 минута! Најједноставнији рижото са поврћем - тањир пун здравља по бакином рецепту
27.05.2023.
08:27
Коментари (0)
Рижото се припрема врло брзо, а овако спремљен пиринач је јако укусан и растресит. Поврће које убацујете и остале ствари могу бити по вашем укусу
Потребно је:
- 2 шаргарепе на коцкице
- 2 кромпира на коцкице
- 1 главица сецкана црног лука
- 1 паприка
- 100 гр грашка
- 100 гр пиринча
- суви зачин
- со, бибер
- Прилог: похован ослић
ДУГЕ НОГЕ И ТАНАК СТРУК: Катарина Радивојевић поделила рецепт за ДЕТОКС НАПИТАК - пије се 7 дана
ДУГЕ НОГЕ И ТАНАК СТРУК: Катарина Радивојевић поделила рецепт за ДЕТОКС НАПИТАК - пије се 7 дана
СА СИРОМ И КОБАСИЦАМА! Направите пециво по бакином рецепту, идеално за недељни доручак (ВИДЕО)
СА СИРОМ И КОБАСИЦАМА! Направите пециво по бакином рецепту, идеално за недељни доручак (ВИДЕО)
На уљу пропржити сецкан лук, додати шаргарепу, грашак и паприку. Кад се издинста додати сецкан кромпир и опран пиринач. Налити водом, додати зачин, со, бибер.
Кувати 30 минута да вода испари. Јело се не меша.
Риба (ослић) за две особе:
- 1 пуна кашика крем инстанта за посну супу
- мало воде
- 2 кашике брашна
- 2 кашике презли
Припрема:
Ослић смрзнут очистити и скинути кожу. Исећи на филете и посолити. Размутити са водом крем инстант па провући рибу, затим у брашно, поново у инстант па у презле. Пржити да порумени са обе стране поклопљен да не прска. Вадити у папирну салвету.